Skip to main content

Podcast
Storytelling

Om verandering te bewerkstelligen moeten verhalen verteld worden. Ik gebruik podcasting en audiovisuele media om te vertellen. Van een enkele aflevering tot een volledige serie. Ik begeleid bij concept ontwikkeling, uitvoer en publicatie.

Over Podcasting

Meer dan 1,9 miljoen Nederlanders luisteren naar podcasts. Het is een handig audiofenomeen dat in populariteit groeit. Podcasts kunnen over van alles gaan: nieuws, sport, film of andere onderwerpen die jou mogelijk kunnen interesseren. In dat interesseren zit de crux. Krachtige podcasts maken dat een luisteraar zich persoonlijk verbindt met én het thema én de makers en sprekers. Een podcast kun je dus overal en altijd luisteren: tijdens het sporten, thuis op de bank, in de auto of in de trein en tijdens het koken of klussen. Ze komen in allerlei vormen en lengte. Luisteren kan via je smartphone, laptop, pc of tablet.

Podcast Filosofie

Mijn podcasts gaan over mensen en vaak nogal urgente zaken. Dingen die mij persoonlijk en professioneel aangaan. Over mensen in relatie tot elkaar en mensen in relatie tot de natuur. Mijn podcasts gaan over het hier en nu en hoe we samen een toekomst vormgeven waarin we willen leven. Ik hoop dat mijn werk bij luisteraars een verlangen oproept om enerzijds in actie te komen en anderzijds nog meer podcasts te luisteren. Als maker ben ik regelmatig zelf te horen. Dat maakt dat ik me aan luisteraars verbind en we een relatie opbouwen.

Middel tot een doel

Een podcast kun je op vele manieren inzetten. Hier een aantal voorbeelden. Je kunt ze onderdeel maken van een les op middelbare scholen, of ze worden beluisterd ter voorbereiding op je conferentie en je kunt ze gebruiken om je doelgroep iets bij te brengen. Het komt in vele vormen. Bij het goed kiezen wat je wilt bereiken kan ik je helpen.

Audiovisueel

Ik maak audiopodcasts maar werk ook met Storymaps. Daarin kies ik voor een meer audio-visuele benadering van podcasting. Zo kan ik ook in video en fotografie het landschap tonen waar we doorheen wandelen. Het creëert een virtuele expositie op je scherm. Het is ook mogelijk om én een integrale podcast te publiceren én een storymap.

PODCAST

Met mijn inhoudelijke bagage kunnen we samen jouw podcast serie van concept tot publicatie ontwikkelen. We zitten samen voor het concept, ik kan een bijdrage leveren als bevlogen interviewer en ik edit en publiceer op voor jou relevante kanalen (o.a. Spotify en Apple Music). Heb je al een concept in de steigers en enkel apparatuur, editing en publicatie nodig, dat kan ook.

STORYMAPS

Wil je liever een verhalende vorm waarbij je audio, video en fotografie mengt? Dan kun je via mij gebruik maken van Storymaps. Een audiovisuele vorm om een verhaal op een krachtige manier te vertellen. Ook in dit geval kan ik het concept met je ontwikkelen of je enkel ontzorgen met apparatuur, editing en publicatie.

CONCEPT

Wil je zelf aan de slag maar beter begrijpen hoe je een verhaal zo vertelt dat je een luisteraar verbijsterd, betrokken of vrolijk achterlaat? Dan kan ik meedenken over je doelstelling, je publiek en hoe je dat bereikt met een podcast.

Podcast met de Natuur en Milieufederatie Utrecht

Samen met Ieke Benschop van de NMU wandel ik langs de provinciegrens en onderzoeken we de landschappen van de toekomst. Hoe ziet de Provincie Utrecht eruit in 2072?

“Het is een feestje om met Bas op pad te zijn. Een intelligente antropoloog die steeds de vraag achter de vraag stelt!”

Ieke BenschopNatuur en Milieufederatie Utrecht

Storymap – Een audiovisuele podcast

Zullen we samen een podcast maken?

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.